Ha teljesen egészségesen akarnánk élni azt javasolnám mostantól ne vegyünk levegőt. De fél-egészségesen azért meg lehet próbálni az egészséges;csúnya szóval bio élétet. Én azzal kezdtem,hogy száműztem a finomított dolgokat értem ezalatt a cukrot, finomlisztet, felvágottakat, margarint, cukrozott gyümölcsleveket.
Helyette a piacról veszem a sonkát, kolbászt ami sokkal kártékonyabbnak hangzik de higgyétek el nekem abban tudom mi van.
Így elkezdtem a kenyérsütést is eleinte bodagok lettek, de eljutottam a pékségi szintig. Megosztom veletek az egyszerűsített receptem:
Lidlben kapható teljes kiőrlésű rozsliszt- fél kiló ugyanennyi Nagyi titka kenyérliszt ha nem több picivel, egy nagy kefír (375g, mert ezek is csalókák) , 4,5 dl langyos víz amiben egy kockacukorral felfuttatok 10g szárított élesztőt, ízlés szerint só, és én még szoktam bele tenni zabpelyhet is.
Ezeket mind összegyúrom aztán mehet az előmelegített sütőbe,hogy keljen egy órát, bevagdosom a tetejét és utána 200 fokon légkeveréses sütőben 3/4- 1 órát sül. Utána pedig élvezhetjük a saját munkánk kenyerét 😀
Illesztek be egy képet,hogy elhiggyétek én csináltam a cipókat.:) 6 napig eláll és végig puha lesz.Jó étvágyat hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: